Have a question?
Message sent Close

Δραστηριότητες

Ποδόσφαιρο – Ακαδημία Ποδοσφαίρου Προσχολικής Αγωγής (3 – 6 ετών)

Το σχολείο δίνει τη δυνατότητα σε όσους μαθητές επιθυμούν, να συμμετάσχουν στη δραστηριότητα της εκμάθησης ποδοσφαίρου. Τα παιδιά μικρότερων ηλικιών έρχονται σε επαφή με διάφορα παιχνίδια εξοικείωσης με τη μπάλα και προσανατολίζονται στο άθλημα του ποδοσφαίρου.

Σε όλα τα παιδιά δίνεται ειδική εμφάνιση με το όνομα και τον αριθμό της επιλογής τους.

Ποδόσφαιρο – Ακαδημία Ποδοσφαίρου Δημοτικού (6 – 12 ετών)

Το σχολείο δίνει τη δυνατότητα σε όσους μαθητές επιθυμούν, να συμμετάσχουν στη δραστηριότητα της εκμάθησης ποδοσφαίρου. Τα παιδιά ακολουθούν πρόγραμμα προπόνησης υπό την καθοδήγηση ειδικής προπονήτριας – γυμνάστριας τρεις ώρες την εβδομάδα.

Κατά τη διάρκεια των προπονήσεων εξασκούνται στην τεχνική και καλλιεργούν το ομαδικό – συλλογικό πνεύμα του αθλήματος. Διοργανώνονται φιλικοί αγώνες με ομάδες άλλων ακαδημιών στα γήπεδα ποδοσφαίρου του σχολείου ή και αλλού. Επίσης κάθε χρόνο η ομάδα του σχολείου μας συμμετέχει σε τουρνουά ποδοσφαίρου ιδιωτικών σχολείων αλλά και στο τουρνουά ποδοσφαίρου του Δήμου Αχαρνών. Σε όλα τα παιδιά δίνεται ειδική εμφάνιση με το όνομα και τον αριθμό της επιλογής τους.

Δραστηριότητες
Δραστηριότητες

Ρυθμική Γυμναστική

Στο σχολείο μας λειτουργούν τμήματα ρυθμικής γυμναστικής για παιδιά της Προσχολικής Αγωγής και του Δημοτικού. Στο πρώτο τμήμα συμμετέχουν παιδιά της Προσχολικής Αγωγής, της Α’ και Β’ Δημοτικού και στο δεύτερο παιδιά από τη Γ’ έως και τη Στ’ Δημοτικού.
Πρωταρχικός στόχος του μαθήματος είναι η σωστή στάση του σώματος, η αντίληψη του ρυθμού σε σχέση με την κίνηση και η βαθύτερη έκφραση των συναισθημάτων των παιδιών μέσα από την κίνηση.
Τα παιδιά εξασκούνται σε ασκήσεις εδάφους (τροχός, κυβίστηση, κατακόρυφο) και στη χρήση οργάνων (στεφάνι, κορδέλα) μέσα από χορογραφίες που διδάσκονται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Έτσι, παρουσιάζουν κάθε χρόνο δύο χορογραφίες στον χώρο του σχολείου και συμμετέχουν σε πανελλήνιο φεστιβάλ ρυθμικής γυμναστικής. Σε όλα τα παιδιά δίνεται ειδικό κορμάκι. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε ειδική αίθουσα στον χώρο του σχολείου δύο φορές την εβδομάδα.

Το μάθημα θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα (ωριαίο μάθημα).

Μαθήματα Αγγλικής Γλώσσας (Δ’, Ε’ και Στ’ Δημοτικού)

Στόχος του τμήματος είναι η απόκτηση των πτυχίων Αγγλικών (KET, PET, LOWER, PROFICIENCY) μετά από εξετάσεις σε πιστοποιημένους φορείς, χωρίς επιπλέον εξωσχολική βοήθεια (ιδιαίτερα μαθήματα ή φροντιστήριο), αλλά και η ευρύτερη εξοικείωση των μαθητών με πολιτισμικά στοιχεία της γλώσσας.

Οι μαθητές που επιθυμούν να εγγραφούν στο απογευματινό πρόγραμμα εκμάθησης της γλώσσας, θα αξιολογούνται και κατόπιν θα κατατάσσονται σε τμήμα ανάλογα με το επίπεδό τους. Τα τμήματα είναι ολιγομελή (4 έως 8 μαθητές). Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του τμήματος Ξένων Γλωσσών είναι σχεδιασμένο με βάση τη σύγχρονη διδακτική μεθοδολογία.

ΑΓΓΛΙΚΑ
Ιταλικά

Μαθήματα Ιταλικής Γλώσσας

Οι μαθητές των τάξεων από Γ’ έως και Στ’ έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μαθήματα Ιταλικών δύο φορές την εβδομάδα. Στόχος μας είναι να μάθουν τα παιδιά τους γραμματικούς κανόνες της Ιταλικής γλώσσας καθώς και να εξασκηθούν στην προφορική και γραπτή επικοινωνία.

Μαθήματα Γαλλικής Γλώσσας

Οι μαθητές της Στ’ τάξης, οι οποίοι έχουν ήδη διδαχθεί ένα έτος στο πρωινό πρόγραμμα τη Γαλλική γλώσσα, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μαθήματα Γαλλικών δύο φορές την εβδομάδα. Στόχος μας είναι τα παιδιά να λάβουν το δίπλωμα Α1 μετά από εξετάσεις που θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο.

ΓΑΛΛΙΚΑ
ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ

Μαθήματα αυτοάμυνας

Στο σχολείου πραγματοποιούνται μαθήματα αυτοάμυνας με τη βοήθεια έμπειρου προπονητή. Τα παιδιά διδάσκονται τεχνικές αυτοάμυνας σε συνδυασμό με αυτοπειθαρχία ενώ ταυτόχρονα γυμνάζουν το σώμα τους.

Στόχοι μας:  α. Η ορθή εκμάθηση πολεμικών τεχνών δίνοντας έμφαση στην άμυνα και την αντίδραση σε μία άδικη και επικίνδυνη επίθεση χωρίς να ασκούμε βία, β. Η καλλιέργεια του σεβασμού, της αυτοπειθαρχίας, της αυτοπεποίθησης και της υπομονής.

Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν διπλώματα και ζώνες αυτοάμυνας ανάλογα με τις τεχνικές γνώσεις τους.

Ατομικό μάθημα μουσικής (πιάνο)

Κατά τη διάρκεια της απογευματινής απασχόλησης μπορούν τα παιδιά να παρακολουθήσουν μαθήματα πιάνου. Η ενασχόληση με τη μουσική δίνει στο παιδί τη δυνατότητα να αντιλαμβάνεται τη ρυθμικότητα και τη μουσικότητα. Δίνεται έμφαση στη σωστή τεχνική, στον συντονισμό του δεξιού με το αριστερό χέρι, ώστε να εξασφαλίσουμε σταδιακά το εύκολο και αβίαστο παίξιμο.

Στόχος μας είναι το παιδί να μπορεί να ψυχαγωγείται, να εκφράζει τα συναισθήματά του και να θέτει στόχους που μπορεί να επιτύχει.

Πιάνο
Σκάκι

Μαθήματα σκάκι

Η ομάδα σκάκι του σχολείου μας (Δημοτικού και Γυμνασίου) έχει λάβει μέρος σε πολλά πανελλήνια πρωταθλήματα τα τελευταία χρόνια.

Η ομάδα του Γυμνασίου έχει κατακτήσει δύο χρυσά μετάλλια σε πανελλήνια πρωταθλήματα, ένα αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλιο σε πανελλήνιο επίπεδο. Επίσης, οι μαθητές μας έχουν μεγάλες επιτυχίες και σε ατομικό επίπεδο σε τοπικό επίπεδο (τουρνουά) αλλά και πανελλήνια πρωταθλήματα.

Ρομποτική

Μέσω της εκπαιδευτικής ρομποτικής τα παιδιά μαθαίνουν να κατασκευάζουν και να προγραμματίζουν ρομπότ, μένοντας συνεχώς ενημερωμένα για τις τρέχουσες τεχνολογικές εξελίξεις. Με δομημένο πρόγραμμα μαθημάτων τα παιδιά αφού κατασκευάσουν τα ρομπότ τους, θα τα προγραμματίσουν με τη βοήθεια του υπολογιστή, ώστε να δουν στην πράξη τις δημιουργίες τους να ζωντανεύουν. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο εργαστήριο πληροφορικής υπό την καθοδήγηση έμπειρου εκπαιδευτικού μία φορά την εβδομάδα.

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Κολύμβηση

Οι μαθητές της Προσχολικής Αγωγής και της Α’ Δημοτικού έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στη δραστηριότητα της κολύμβησης. Τα παιδιά εξασκούνται στο άθλημα της κολύμβησης σε κολυμβητήριο που βρίσκεται πολύ κοντά στο σχολείο.

Τα παιδιά αθλούνται υπό την καθοδήγηση δύο προπονητών κολύμβησης. Η μεταφορά από το σχολείο προς το κολυμβητήριο και πίσω γίνεται με σχολικό λεωφορείο και υπάρχει συνοδός του σχολείου για την επίβλεψη στην προετοιμασία, στο ντύσιμο και στο σκούπισμα των μαλλιών.

Το μάθημα της κολύμβησης διαρκεί 50 λεπτά και πραγματοποιείται μία φορά την εβδομάδα. Επίσης έχετε τη δυνατότητα να πραγματοποιείτε ένα ακόμη μάθημα την εβδομάδα σε απογευματινή ώρα κατόπιν συνεννόησης με το κολυμβητήριο.

Ιππασία

Κατά τη διάρκεια της απογευματινής απασχόλησης τα παιδιά μπορούν να κάνουν μαθήματα ιππασίας σε ιππικό όμιλο που βρίσκεται πολύ κοντά στο σχολείο.  Τα μαθήματα θα γίνονται σε γκρουπ. Κατά τη διάρκεια του μαθήματος αυτού τα παιδιά θα βρίσκονται πάνω στο άλογο για περίπου 20 λεπτά εναλλάξ.

Τα παιδιά συνοδεύει εργαζόμενος του σχολείου. Με την άφιξή τους στον ιππικό όμιλο τους μαθητές παραλαμβάνει ο εκπαιδευτής της ιππασίας. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης με τα άλογα, ο εκπαιδευτής και μόνον αυτός θα είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια και την εκπαίδευση και όχι ο συνοδός του σχολείου. Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων 7 μαθητές.

Δραστηριότητες
Κυκλική Γυμναστική

Κυκλική Γυμναστική

Πρόγραμμα κυκλικής γυμναστικής (τέννις, στίβος, μπάσκετ, γιόγκα)

Κατά τη διάρκεια της απογευματινής απασχόλησης τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να γυμνάζονται και να εξοικειώνονται με ασκήσεις σε διάφορα αθλήματα (στίβος, μπάσκετ, τέννις) και να κάνουν διατάσεις με ασκήσεις γιόγκα.

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται από ειδικούς και έμπειρους γυμναστές στον χώρο του σχολείου και πραγματοποιείται μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Προσχολική Αγωγή και Δημοτικό

Μελέτη

Προετοιμασία των μαθημάτων της επομένης σε ολιγομελή τμήματα με την καθοδήγηση δασκάλου.

 

Για όλες τις τάξεις του Δημοτικού καθημερινά καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Αγγλικά (για μαθητές Δ’, Ε’ και Στ’ τάξης) 3 ώρες την εβδομάδα (από Οκτώβριο έως Μάιο)
Γαλλικά (για μαθητές Στ’ τάξης) 2 ώρες την εβδομάδα (από Οκτώβριο έως Μάιο)
Ιταλικά (για μαθητές από Δ’ έως και Στ’ Δημοτικού) 2 ώρες την εβδομάδα (από Οκτώβριο έως Μάιο)
Πιάνο (για μαθητές από Α’ έως και Στ’ Δημοτικού) 1 φορά την εβδομάδα (από Οκτώβριο έως Μάιο)
Κολύμβηση (για μαθητές Προσχολικής Αγωγής και Α’ Δημοτικού) 1 φορά την εβδομάδα (από Οκτώβριο έως Μάιο)
Ρυθμική (για μαθητές από Προσχολική Αγωγή έως και Στ’ Δημοτικού) 2 φορές την εβδομάδα (από Οκτώβριο έως Μάιο)
Ποδόσφαιρό (για μαθητές από Α’ έως Γ’ και από Δ’ έως Στ’ Δημοτικού) 3 ώρες την εβδομάδα (από Οκτώβριο έως Μάιο)
Ποδόσφαιρό (για μαθητές της Προσχολικής Αγωγής) 1 φορά την εβδομάδα (από Οκτώβριο έως Μάιο)
Σκάκι (για μαθητές από Α’ έως Στ’ Δημοτικού) 1 φορά την εβδομάδα (από Οκτώβριο έως Μάιο)
Ρομποτική (για μαθητές από Α’ έως Στ’ Δημοτικού) 1 φορά την εβδομάδα (από Οκτώβριο έως Μάιο)
Μαθήματα αυτοάμυνας (για μαθητές από Α’ έως Στ’ Δημοτικού) 1 φορά την εβδομάδα (από Οκτώβριο έως Μάιο)
Ιππασία (για μαθητές από Α’ έως Στ’ Δημοτικού) 1 φορά την εβδομάδα (από Οκτώβριο έως Μάιο)
Κυκλική Γυμναστική (για μαθητές Προσχολικής Αγωγής & Α’ Δημοτικού) 1 ή 2 φορές την εβδομάδα (από Οκτώβριο έως Μάιο)

Γυμνάσιο

Μελέτη (υπό την επίβλεψη εκπαιδευτικού) Για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους
Ενισχυτική διδασκαλία (μαθηματικά, φυσική, αρχαία Ελληνικά) 2 φορές την εβδομάδα για δύο ώρες τη φορά
Λέσχη Ανάγνωσης 1 φορά την εβδομάδα (συνεχόμενο δίωρο – από Οκτώβριο έως Μάιο)
Θεατρική Ομάδα 1 φορά την εβδομάδα (συνεχόμενο δίωρο – από Οκτώβριο έως Μάιο)
Ρητορική – Επιχειρηματολογία στα Αγγλικά 1 φορά την εβδομάδα (συνεχόμενο δίωρο – από Οκτώβριο έως Μάιο)
Αγγλικά 3 ώρες την εβδομάδα (από Οκτώβριο έως Μάιο)
Γαλλικά 2 ώρες την εβδομάδα (από Οκτώβριο έως Μάιο)
Γερμανικά 2 ώρες την εβδομάδα (από Οκτώβριο έως Μάιο)
Σκάκι 1 φορά την εβδομάδα (από Οκτώβριο έως Μάιο)
Ρομποτική 1 φορά την εβδομάδα (από Οκτώβριο έως Μάιο)

ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Αγγλικά Γυμνασίου

Μαθήματα Αγγλικής Γλώσσας (A’, B’ και Γ Γυμνασίου)

Στόχος του τμήματος είναι η απόκτηση των πτυχίων Αγγλικών (KET, PET, LOWER, PROFICIENCY) μετά από εξετάσεις σε πιστοποιημένους φορείς, χωρίς επιπλέον εξωσχολική βοήθεια (ιδιαίτερα μαθήματα ή φροντιστήριο), αλλά και η ευρύτερη εξοικείωση των μαθητών με πολιτισμικά στοιχεία της γλώσσας.

Οι μαθητές που επιθυμούν να εγγραφούν στο απογευματινό πρόγραμμα εκμάθησης της γλώσσας, θα αξιολογούνται και κατόπιν θα κατατάσσονται σε τμήμα ανάλογα με το επίπεδό τους. Τα τμήματα είναι ολιγομελή (4 έως 8 μαθητές). Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του τμήματος Ξένων Γλωσσών είναι σχεδιασμένο με βάση τη σύγχρονη διδακτική μεθοδολογία.

Μαθήματα Γαλλικής Γλώσσας

Στόχος του τμήματος είναι η απόκτηση διπλώματος Α1 μετά από εξετάσεις που θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο. Τα μαθήματα θα γίνονται μία φορά την εβδομάδα, για 2 ώρες κατά τη διάρκεια του απογεύματος.

ΓΑΛΛΙΚΑ
ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ

Μαθήματα Γερμανικής Γλώσσας

Σε συνέχεια των καθολικών μας επιτυχιών στις εξετάσεις της Γερμανικής Γλώσσας, θα προχωρήσουμε κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά στην σύσταση τμήματος προετοιμασίας επιπέδου Α.

Τα μαθήματα θα γίνονται 1 φορά την εβδομάδα, για 2 ώρες κατά τη διάρκεια του απογεύματος.

Μαθήματα σκάκι

Η ομάδα σκάκι του σχολείου μας (Δημοτικού και Γυμνασίου) έχει λάβει μέρος σε πολλά πανελλήνια πρωταθλήματα τα τελευταία χρόνια.

Η ομάδα του Γυμνασίου έχει κατακτήσει δύο χρυσά μετάλλια σε πανελλήνια πρωταθλήματα, ένα αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλιο σε πανελλήνιο επίπεδο. Επίσης, οι μαθητές μας έχουν μεγάλες επιτυχίες και σε ατομικό επίπεδο σε τοπικό επίπεδο (τουρνουά) αλλά και πανελλήνια πρωταθλήματα.

Σκάκι
ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ

Ρομποτική

Μέσω της εκπαιδευτικής ρομποτικής τα παιδιά μαθαίνουν να κατασκευάζουν και να προγραμματίζουν ρομπότ, μένοντας συνεχώς ενημερωμένα για τις τρέχουσες τεχνολογικές εξελίξεις. Με δομημένο πρόγραμμα μαθημάτων τα παιδιά αφού κατασκευάσουν τα ρομπότ τους, θα τα προγραμματίσουν με τη βοήθεια του υπολογιστή, ώστε να δουν στην πράξη τις δημιουργίες τους να ζωντανεύουν. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο εργαστήριο πληροφορικής υπό την καθοδήγηση έμπειρου εκπαιδευτικού μία φορά την εβδομάδα.

Επιχειρηματολογία – Ρητορική στα Αγγλικά 

Στο σχολείο λειτουργεί εργαστήριο επιχειρηματολογίας, στο οποίο τα παιδιά μαθαίνουν να επιχειρηματολογούν σε διάφορα θέματα που αφορούν την κοινωνία, τον αθλητισμό, την παιδεία κ.α. Το εργαστήριο χρησιμοποιεί αποκλειστικά την Αγγλικά γλώσσα.

Ρητορική
Λέσχη Ανάγνωσης

Λέσχη Ανάγνωσης

Στο σχολείο έχουμε δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια μία λέσχη ανάγνωσης. Τα προηγούμενα χρόνια διαβάσαμε τα βιβλία: «Ο Θείος Πέτρος και η εικασία του Γκόλντμπαχ», «Η Λέσχη των αθεράπευτα αισιόδοξων», «Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα», «Το νούμερο 31328», «Το ημερολόγιο της Άννας Φράνκ σε κόμικ», «Τα τέσσερα χρώματα του καλοκαιριού».
Μέσα από αυτή τη διαδικασία τα παιδιά μαθαίνουν να διαβάζουν λογοτεχνικά βιβλία, να επεξεργάζονται τις πληροφορίες που λαμβάνουν και στο τέλος της σχολικής χρονιάς παρουσιάζουν μία εργασία βασισμένη σε όσα συζήτησαν και επεξεργάστηκαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Θεατρική Ομάδα

Μέσα από αυτή την προσπάθεια θέλουμε να καλλιεργήσουμε στα παιδιά την αγάπη για το θέατρο, την συνεργατικότητα και την ομαδικότητα αλλά και άλλες δεξιότητες, όπως είναι η ευχέρεια στην εκφορά του λόγου, η δυνατή φωνή, η καλή άρθρωση, η συνέπεια και η αυτοπειθαρχία. Οι μαθητές που θα συμμετέχουν στην θεατρική ομάδα, είναι απαραίτητο να είναι παρόντες σε όλες τις πρόβες

Θεατρική Ομάδα