Have a question?
Message sent Close

Σίτιση

Σίτιση

Στο σχολείο μας υπάρχει η δυνατότητα σίτισης δεκατιανού και μεσημεριανού φαγητού.

Τα παιδιά μπορούν να προμηθευτούν το δεκατιανό τους από το σχολείο. Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα αυτό έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν από τον μπουφέ του δεκατιανού, ο οποίος διαθέτει μεγάλη ποικιλία τροφίμων (τοστ, τυρόπιτες, γιαούρτι, φρούτα, χυμό, γάλα, κρουασάν, μπισκότα κ.α). Αρκετά από αυτά ετοιμάζονται και ψήνονται στο σχολείο.

Τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν, εάν το επιθυμούν, και στο πρόγραμμα μεσημεριανού φαγητού του σχολείου.

Στο μαγειρείο του σχολείου καθημερινά ετοιμάζεται φαγητό και σερβίρεται στην τραπεζαρία του σχολείου.

Περιλαμβάνει:

Κυρίως γεύμα – ψωμί

Σαλάτα

Φρούτο ή γλυκό

Το πρόγραμμα σίτησης είναι μηνιαίο, εγκεκριμένο από την παιδίατρο του σχολείου και είναι στα πρότυπα της μεσογειακής διατροφής.

Μετακίνηση των μαθητών

Το  σχολείο  μας  μεταφέρει  τους  μαθητές  από  το  σπίτι  τους  προς  το  σχολείο  και  από  το  σχολείο  προς  το  σπίτι  τους  με  ιδιόκτητα  κίτρινα  σχολικά  λεωφορεία.  Τα  λεωφορεία  μας  βρίσκονται  σε  άριστη  κατάσταση  και  ελέγχονται  συνεχώς  από  τον  έμπειρο  τεχνικό  του  σχολείου  μας  αλλά  και κατά τη διάρκεια του έτους ελέγχονται διεξοδικά από  εξειδικευμένα  ΚΤΕΟ.

Οι  οδηγοί που στελεχώνουν τα αυτοκίνητά μας  είναι  πολύ  έμπειροι,  κάτοχοι  ειδικού  διπλώματος  μεταφοράς  προσώπων  με  λεωφορεία  και  κάτοχοι  ΠΕΙ (Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας).  Οι  συνοδοί  των  σχολικών  είναι  επίσης  έμπειροι  και  μέχρι  σήμερα  έχουν  ανταποκριθεί  στο  ακέραιο  στις  υποχρεώσεις  τους.

Οδηγοί - Πούλμαν

Οι  περιοχές  που  το  σχολείο  μας  εξυπηρετεί  με τα σχολικά λεωφορεία είναι: Θρακομακεδόνες, Βαρυμπόμπη, Αχαρνές, Κηφισιά,  Αδάμες, Νέα Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Εκάλη, Δροσιά, Άνοιξη, Άγιος  Στέφανος, Κρυονέρι, Ιπποκράτειος Πολιτεία, Ίλιον, Άνω Λιόσια, Πετρούπολη,  Καματερό, Νέα Φιλαδέλφεια, Νέα Χαλκηδόνα, Πατήσια, Κυψέλη,  Αμπελόκηποι, Γαλάτσι, Μαρούσι, Πεύκη, Λυκόβρυση, Μεταμόρφωση,  Μελίσσια, Βριλήσσια, Σταμάτα, Διόνυσος, Περισσός, Ν. Ιωνία, Καλογρέζα.

Οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν εάν θα κάνουν χρήση της υπηρεσίας του σχολικού λεωφορείου είτε πλήρως είτε μονομερώς, δηλαδή για μία από τις δύο διαδρομές (από ή προς το σπίτι τους).

Ασφαλιστική κάλυψη

Το σχολείο έχει φροντίσει για την ασφαλιστική κάλυψη των μαθητών του και συνεργάζεται για τον σκοπό αυτό με μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία. Τα παιδιά είναι ασφαλισμένα κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους από και προς το σπίτι καθώς και για όλες τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται εντός ή εκτός των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Τα πάσης φύσεως ατυχήματα που μπορούν να συμβούν κατά τη διάρκεια της παραμονής του παιδιού στο σχολείο ή και κατά τη μεταφορά του καλύπτονται από την ασφαλιστική εταιρεία.

Eξωτερικός Xώρος

Συμβουλευτική - Ψυχολογική στήριξη

Το σχολείο μας συνεργάζεται με ψυχολόγο για την καλύτερη παροχή ψυχολογικής-συμβουλευτικής βοήθειας σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Η σχολική ψυχολόγος συνεργάζεται με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς και όλη τη σχολική κοινότητα με στόχο τη βελτίωση της μαθησιακής πορείας, την προαγωγή της συναισθηματικής και κοινωνικής ανάπτυξης των μαθητών και τη δημιουργία ασφαλούς κλίματος ανάμεσα στο σχολείο και την οικογένεια.

Η σχολική ψυχολόγος ενημερώνεται για τα παιδιά προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας σε γνωστικό, μαθησιακό και συναισθηματικό τομέα και σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς αναλαμβάνει τον σχεδιασμό και την εφαρμογή των παρεμβάσεων που απαιτούνται.

Παράλληλα εφαρμόζει συμβουλευτική (ατομική και ομαδική εάν χρειαστεί):

Σε γονείς για την καλύτερη κατανόηση των δυσκολιών των παιδιών και την αξιοποίηση των ενδιαφερόντων τους.

Σε μαθητές για την βελτίωση των κοινωνικών δεξιοτήτων και ενίσχυση θετικών συμπεριφορών.

Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Στη σύγχρονη εποχή των συνεχών απαιτήσεων και των ραγδαίων εξελίξεων το σχολείο μας  αναγνωρίζει τη σημασία της κατάλληλης επιλογής αντικειμένου σπουδών,  που θα οδηγήσει στη συνέχεια σε μια λαμπρή επαγγελματική πορεία. Για αυτό τον λόγο, το σχολείο μας παρέχει στους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου συμβουλευτική σχετική με τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό.

Το Σχολείο, προκειμένου να παράσχει στους μαθητές του την καλύτερη δυνατή υπηρεσία, συνεργάζεται με εξειδικευμένους Συμβούλους Επαγγελματικού Προσανατολισμού και τους προσφέρει υψηλού επιπέδου πληροφόρηση για τις Πανεπιστημιακές και Τεχνολογικές σχολές στην Ελλάδα και τις σπουδές στο εξωτερικό, καθώς και για τις συνεχείς μεταβολές στην αγορά εργασίας.

Οι μαθητές μέσω προσωπικών συνεντεύξεων, συζητήσεων και με τη χρήση του Career Gate Test (τεστ επαγγελματικών ενδιαφερόντων  και επαγγελματικής προσωπικότητας)  διερευνούν και αντιλαμβάνονται τα επαγγελματικά τους ενδιαφέροντα και τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους. Παράλληλα, στο Ατομικό Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού δίνεται έμφαση στο να αποκτήσουν τα παιδιά ολοκληρωμένη πληροφόρηση για τις σχολές που ανταποκρίνονται στις προτιμήσεις τους και να εφοδιαστούν με όλα τα απαραίτητα προσόντα ώστε να πετύχουν τον ακαδημαϊκό τους στόχο.