Have a question?
Message sent Close

Βραβεύσεις

Μοντεσσοριανά Σχολεία

Το σχολείο μας προσκαλεί για να τιμήσει διάφορες προσωπικότητες της τέχνης, του αθλητισμού, των γραμμάτων ή και κάποιους ανθρώπους που ξεχώρισαν για την αγωνιστικότητα και την αποφασιστικότητά τους. Στόχος αυτής της διαδικασίας είναι να προβάλλουμε στους μαθητές μας «πρότυπα» ατόμων από τον ελληνικό χώρο που καταξιώθηκαν για την εργατικότητα, την επιμονή, το ταλέντο, την κοινωνική τους προσφορά, τον ηρωισμό τους.

Έτσι, δόθηκε στους μαθητές μας η δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τον πατριώτη Απόστολο Σάντα, που μαζί με τον Μανόλη Γλέζο κατέβασαν τη χιτλερική σημαία από την Ακρόπολη. Το σχολείο μας επισκέφθηκε επίσης ο αντιστράτηγος Λάμπρος Τζαβέλας, 7ος απόγονος της γενιάς των Τζαβελαίων του Σουλίου.

Από τον χώρο της τέχνης και της μουσικής φιλοξενήσαμε τον γνωστό μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα, τον ηθοποιό Γιώργο Κωνσταντίνου, τον τραγουδοποιό – ηθοποιό και μουσικό Γιάννη Ζουγανέλη.

Βραβεύσεις
Βραβεύσεις
Βραβεύσεις

Ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, νικητής σε τέσσερις συνεχείς Ολυμπιακούς Αγώνες, κατακτώντας τέσσερα μετάλλια, εκ των οποίων τα τρία χρυσά, και ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου Γιώργος Καραγκούνης μίλησαν στους μαθητές για το αθλητικό ιδεώδες και την αξία του αθλητισμού. Το ίδιο μήνυμα για το αγαθό του αθλητισμού θέλησε να περάσει στα παιδιά και ο διεθνής ποδοσφαιριστής Μίμης Δομάζος, ο οποίος έμεινε στην ιστορία του αθλητισμού για το ήθος και τη σεμνή παρουσία του στα γήπεδα και ως ηγέτης της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου. Ομοίως και η πρόεδρος των Ελλήνων Ολυμπιονικών, Σταυρούλα Κοζομπόλη, αργυρή ολυμπιονίκης στην υδατοσφαίριση, ήρθε στο σχολείο μας και βραβεύτηκε για τη μεγάλη της νίκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από τον χώρο του θεάτρου την Κάρμεν Ρουγγέρη. Η κυρία Ρουγγέρη είναι γνωστή σκηνοθέτης και συγγραφέας θεατρικών έργων που αγαπήθηκαν πολύ από τα παιδιά. Από τον χώρο της λογοτεχνίας, τα παιδιά γνώρισαν την πεζογράφο Άλκη Ζέη, που έχει αφήσει έντονη τη σφραγίδα της σε μικρούς και μεγάλους με τα διηγήματα και τα μυθιστορήματά της.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» και ο ιδρυτής του Γ. Γιαννόπουλος είναι γνωστοί σε όλους για την κοινωνική προσφορά, το φιλανθρωπικό τους έργο και για το ότι χάρισαν το χαμόγελο σε πολλά παιδιά. Ο κ. Γιαννόπουλος μίλησε στα παιδιά μας για τη χαρά της προσφοράς αλλά και την ανάγκη πολλών παιδιών για αγάπη και υποστήριξη.

Ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος Λάκης Λαζόπουλος μας επισκέφθηκε και μίλησε στους μαθητές του σχολείου για το θέατρο και την ιστορία του.

Από τον χώρο της τέχνης και της μουσικής φιλοξενήσαμε τον γνωστό μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα, ο οποίος αποτελεί σημείο αναφοράς της Ελληνικής μουσικής. Τον ηθοποιό Γιώργο Κωνσταντίνου, ο οποίος έχει αφήσει το στίγμα του στο θέατρο και στον κινηματογράφο με σημαντικές ερμηνείες του. Τον τραγουδοποιό – ηθοποιό και μουσικό Γιάννη Ζουγανέλη, ο οποίος εύγλωττα μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο πλέον πολυπράγμων στο στον χώρο του θεάματος.

ΤΑ ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙΑΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕΤΡΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ..

Λειτουργούν από το 1956 και δημιούργησαν και Γυμνάσιο με την επωνυμία ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ.

ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΕΚΤΑΣΗ
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

05
Ιούν
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ FORMULA 1 IN SCHOOLS

Το Γυμνάσιό μας έχει ενεργή συμμετοχή στον παγκόσμιο διαγωνισμό SΤΕΜ, που φέρει την σφραγίδα της Formula 1 και της ομοσπονδίας αυτοκινήτου (FIA), στο F1 In Schools.

Posted in: Διάφορα,
04
Απρ
ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ARMAMO 2024

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδρομή των μαθητών του Γυμνασίου στην Κωνσταντινούπολη με σκοπό τη συμμετοχή μας στο διαπολιτισμικό πρόγραμμα ARMAMO, που πραγματοποιείται τα τελευταία 13 χρόνια με μεγάλη επιτυχία.

Posted in: Διάφορα,
04
Απρ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΣΟΥΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙO ΜΑΣ

Το σχολείο μας όπως γνωρίζετε, κάθε χρόνο καλεί και βραβεύει κάποιους Έλληνες και Ελληνίδες.

Posted in: Διάφορα,